"Zeg het met bloemen" - Fleurig nieuws over de tuin Emmastaete

We’ll meet again

Don’t know where

Don’t know when

But I know we’ll meet again some sunnyday

Keep smiling through

Just like you always do

‘Till the blue skies drive the dark clouds far away

(Songtekst van Vera Lynn)

 

Bloemisterij Bonne Fleur gevestigd op het Louwersplein in Hendrik-Ido-Ambacht doet haar naam alle eer aan. De bloemenzaak sponsorde prachtig bloeiende planten voor de plantenbakken in de tuin van de Emmastaete.

Het was 6 mei een stralende, zonnige dag toen met liefde en plezier deze bloemenpracht in de kleuren rood, roze en paars door vrijwilligers in de bakken gepoot werd. Met als achtergrond de Toscaanse (witte) Jasmijn een schitterend geheel.

Bewoners die op de galerijen  toekeken werden er vrolijk van…..de blauwe lucht en de tuin die steeds mooier wordt, geven hoop dat de donkere wolken die zich om het coronavirus heen gepakt hebben meer en meer zullen verdwijnen.

Straks, maar niemand weet nog wanneer,  kunnen bewoners op zonnige dagen elkaar in de tuin ontmoeten, een praatje maken, een kopje koffie drinken….en met elkaar genieten van de gezelligheid.

En omdat bloemen nu eenmaal water moeten hebben deden de Blije Borgh vrijwilligers (de BBV) ook nog een haspel met een meterslange tuinslang cadeau.

Heel hartelijk dank.