Vrijwilliger aan het woord

Ellen Klop

Het restaurant van Ontmoetingscentrum Wielstaete is omgetoverd in kerstsfeer, het is er aangenaam warm en gezellig. De spelers van het kaartspel Skip Bo druppelen een voor een binnen voor hun wekelijkse kaartmiddag en begroeten elkaar vrolijk. “We spelen hier op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur met een groepje van ongeveer elf deelnemers. Skip Bo is een leuk strategisch spel, waarbij je ook een beetje geluk moet hebben”, vertelt Ellen Klop. Zij organiseert de kaartmiddag in Wielstaete en is daar ruim 5 jaar geleden mee gestart.

Als vrijwilliger is zij inmiddels al zeker 20 jaar actief; Ellen runde een verkooppunt van Unicef en verzorgde de inkoop en verkoop voor De Wereldwinkel die inmiddels is opgeheven.“Ik ben graag met mensen bezig. Vrijwilligerswerk is niet voor iedereen, want je gaat wel een verbintenis aan, het is niet vrijblijvend”, vertelt Ellen. “Maar ik vind het heel leuk en ben hier graag op woensdag. Het is altijd gezellig, en tussendoor is er ook tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee.
De meeste mensen komen uit de buurt maar dat hoeft natuurlijk niet, we hebben hier ook een speler uit Zwijndrecht gehad. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en meedoen, we kunnen nog meer deelnemers gebruiken. En het is geen probleem als je het spel Skip Bo niet kent, ik leg het met plezier uit aan nieuwe spelers.”

Tekst: Heleen Versprille / Foto: Cees van Meerten