Vrijwilliger aan het woord

Janny van Wingerden

Momenteel zijn de ontmoetingscentra en restaurants van alle Blije Borgh-locaties helaas gesloten vanwege corona en worden er ook geen activiteiten georganiseerd. We kijken allemaal uit naar betere tijden waarin de vrijwilligers gezond en wel weer aan de slag kunnen.
Dit geldt zeker ook voor Janny van Wingerden. Sinds zij vorig jaar stopte met werken, is Janny als vrijwilliger gestart in Ontmoetingscentrum de Wielstaete. Ze assisteert eens per vier weken bij de bingo en is invaller in de Sophiastaete. “Na mijn AOW wilde ik vooral leuke dingen doen. Het is belangrijk om bezig te blijven, door het vrijwilligerswerk heb ik een nieuw dagritme gekregen. Mijn moeder is 98 jaar, ik heb een dochter en kleinkinderen. Ook voor hen maak ik graag tijd vrij.”

Nadat Janny vorig jaar een demonstratie Diamond Painting gaf in de Wielstaete, kreeg zij het verzoek om dit als vaste activiteit te organiseren. Bij Diamond Painting worden met gekleurde kristallen steentjes schilderijen gemaakt. Op het patroon is aangegeven waar de verschillende kleuren steentjes gelegd moeten worden. “Het lijkt op borduren met steentjes, het is heel ontspannend om te doen. Ik maak Diamond Painting-schilderijen van een patroon maar ook van eigen foto’s, er zijn allerlei mogelijkheden. We zijn gestart met een gezellig clubje van drie dames, maar zodra het weer kan hopen we dat meer mensen zich aanmelden. Kom dus gerust eens binnenlopen om kennis te maken, zodra we weer open kunnen zijn we elke woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in Wielstaete bezig, iedereen is van harte welkom.”

Tekst: Heleen Versprille / Foto: Cees van Meerten